PDA

View Full Version : SDMenu won't work on homepage



Tylee23
10-02-2007, 08:17 PM
I'm using a free code and it works on all my other pages but not on my homepage (it won't expand when you click on the arrows).


function SDMenu(id) {
if (!document.getElementById || !document.getElementsByTagName)
return false;
this.menu = document.getElementById(id);
this.submenus = this.menu.getElementsByTagName("div");
this.remember = true;
this.speed = 3;
this.markCurrent = true;
this.oneSmOnly = false;
}
SDMenu.prototype.init = function() {
var mainInstance = this;
for (var i = 0; i < this.submenus.length; i++)
this.submenus[i].getElementsByTagName("span")[0].onclick = function() {
mainInstance.toggleMenu(this.parentNode);
};
if (this.markCurrent) {
var links = this.menu.getElementsByTagName("a");
for (var i = 0; i < links.length; i++)
if (links[i].href == document.location.href) {
links[i].className = "current";
break;
}
}
if (this.remember) {
var regex = new RegExp("sdmenu_" + encodeURIComponent(this.menu.id) + "=([01]+)");
var match = regex.exec(document.cookie);
if (match) {
var states = match[1].split("");
for (var i = 0; i < states.length; i++)
this.submenus[i].className = (states[i] == 0 ? "collapsed" : "");
}
}
};
SDMenu.prototype.toggleMenu = function(submenu) {
if (submenu.className == "collapsed")
this.expandMenu(submenu);
else
this.collapseMenu(submenu);
};
SDMenu.prototype.expandMenu = function(submenu) {
var fullHeight = submenu.getElementsByTagName("span")[0].offsetHeight;
var links = submenu.getElementsByTagName("a");
for (var i = 0; i < links.length; i++)
fullHeight += links[i].offsetHeight;
var moveBy = Math.round(this.speed * links.length);

var mainInstance = this;
var intId = setInterval(function() {
var curHeight = submenu.offsetHeight;
var newHeight = curHeight + moveBy;
if (newHeight < fullHeight)
submenu.style.height = newHeight + "px";
else {
clearInterval(intId);
submenu.style.height = "";
submenu.className = "";
mainInstance.memorize();
}
}, 30);
this.collapseOthers(submenu);
};
SDMenu.prototype.collapseMenu = function(submenu) {
var minHeight = submenu.getElementsByTagName("span")[0].offsetHeight;
var moveBy = Math.round(this.speed * submenu.getElementsByTagName("a").length);
var mainInstance = this;
var intId = setInterval(function() {
var curHeight = submenu.offsetHeight;
var newHeight = curHeight - moveBy;
if (newHeight > minHeight)
submenu.style.height = newHeight + "px";
else {
clearInterval(intId);
submenu.style.height = "";
submenu.className = "collapsed";
mainInstance.memorize();
}
}, 30);
};
SDMenu.prototype.collapseOthers = function(submenu) {
if (this.oneSmOnly) {
for (var i = 0; i < this.submenus.length; i++)
if (this.submenus[i] != submenu && this.submenus[i].className != "collapsed")
this.collapseMenu(this.submenus[i]);
}
};
SDMenu.prototype.expandAll = function() {
var oldOneSmOnly = this.oneSmOnly;
this.oneSmOnly = false;
for (var i = 0; i < this.submenus.length; i++)
if (this.submenus[i].className == "collapsed")
this.expandMenu(this.submenus[i]);
this.oneSmOnly = oldOneSmOnly;
};
SDMenu.prototype.collapseAll = function() {
for (var i = 0; i < this.submenus.length; i++)
if (this.submenus[i].className != "collapsed")
this.collapseMenu(this.submenus[i]);
};
SDMenu.prototype.memorize = function() {
if (this.remember) {
var states = new Array();
for (var i = 0; i < this.submenus.length; i++)
states.push(this.submenus[i].className == "collapsed" ? 0 : 1);
var d = new Date();
d.setTime(d.getTime() + (30 * 24 * 60 * 60 * 1000));
document.cookie = "sdmenu_" + encodeURIComponent(this.menu.id) + "=" + states.join("") + "; expires=" + d.toGMTString() + "; path=/";
}
};


On my page I have this in in the <head> section:

{link rel="stylesheet" type="text/css" href="sdmenu.css" />
<script type="text/javascript" src="sdmenu.js">
</script>
<script type="text/javascript">
// <![CDATA[
var myMenu;
window.onload = function() {
myMenu = new SDMenu("my_menu");
myMenu.init();
};
// ]]>
</script>


And in the <body> I have:


<div id="my_menu" class="sdmenu">
<div>
<span>Special Occasion</span>
<a href="baskets/occasions/birthdays.html">Birthday</a>
<a href="baskets/occasions/getwell.html">Get Well</a>
<a href="baskets/occasions/baby.html">New Baby</a>
<a href="baskets/occasions/graduation.html">Graduation</a>
<a href="baskets/occasions/wedding.html">Wedding</a>
<a href="baskets/occasions/sympathy.html">Sympathy</a>
</div>

Any help would be greatly appreciated. I've stared at this code till I'm blue in the face and don't know what to do.:confused: :confused:

boogyman
10-02-2007, 08:34 PM
please read http://www.dynamicdrive.com/forums/showthread.php?t=24866
and wrap your code inside the [code] tags

Tylee23
10-04-2007, 04:59 PM
Edited and added [code] tags.

thanks.

Tylee23
10-04-2007, 05:01 PM
Also I ran the page on Firefox with Firebug and the error it shows is

myMenu undefined

Tylee23
10-04-2007, 06:44 PM
OK - sorta figured it out. My code is ok and my js is ok - problem is I have a slideshow running also (all it's info is in the body of the code). When I remove the slideshow my menu works fine. I have posted the code for the slideshow below:


<script type="text/javascript">

// Flexible Image Slideshow- By JavaScriptKit.com (http://www.javascriptkit.com)
// For this and over 400+ free scripts, visit JavaScript Kit- http://www.javascriptkit.com/
// This notice must stay intact for use

var ultimateshow=new Array()

//ultimateshow[x]=["path to image", "OPTIONAL link for image", "OPTIONAL link target"]

ultimateshow[0]=['baskets/Suitcases.gif', '', '']
ultimateshow[1]=['baskets/12.gif', '', '']
ultimateshow[2]=['baskets/9.gif', '', '']
ultimateshow[3]=['baskets/11.gif', '', '']

//configure the below 3 variables to set the dimension/background color of the slideshow

var slidewidth="152px" //set to width of LARGEST image in your slideshow
var slideheight="120px" //set to height of LARGEST iamge in your slideshow
var slidecycles="3" //number of cycles before slideshow stops (ie: "2" or "continous")
var randomorder="no" //randomize the order in which images are displayed? "yes" or "no"
var preloadimages="yes" //preload images? "yes" or "no"
var slidebgcolor='white'

//configure the below variable to determine the delay between image rotations (in miliseconds)
var slidedelay=8000

////Do not edit pass this line////////////////

var ie=document.all
var dom=document.getElementById
var curcycle=0

if (preloadimages=="yes"){
for (i=0;i<ultimateshow.length;i++){
var cacheimage=new Image()
cacheimage.src=ultimateshow[i][0]
}
}

var currentslide=0

function randomize(targetarray){
ultimateshowCopy=new Array()
var the_one
var z=0
while (z<targetarray.length){
the_one=Math.floor(Math.random()*targetarray.length)
if (targetarray[the_one]!="_selected!"){
ultimateshowCopy[z]=targetarray[the_one]
targetarray[the_one]="_selected!"
z++
}
}
}

if (randomorder=="yes")
randomize(ultimateshow)
else
ultimateshowCopy=ultimateshow

function rotateimages(){
curcycle=(currentslide==0)? curcycle+1 : curcycle
ultcontainer='<center>'
if (ultimateshowCopy[currentslide][1]!="")
ultcontainer+='<a href="'+ultimateshowCopy[currentslide][1]+'" target="'+ultimateshowCopy[currentslide][2]+'">'
ultcontainer+='<img src="'+ultimateshowCopy[currentslide][0]+'" border="0">'
if (ultimateshowCopy[currentslide][1]!="")
ultcontainer+='</a>'
ultcontainer+='</center>'
if (ie||dom)
crossrotateobj.innerHTML=ultcontainer
if (currentslide==ultimateshow.length-1) currentslide=0
else currentslide++
if (curcycle==parseInt(slidecycles) && currentslide==0)
return
setTimeout("rotateimages()",slidedelay)
}

if (ie||dom)
document.write('<div id="slidedom" style="width:'+slidewidth+';height:'+slideheight+'; background-color:'+slidebgcolor+'"></div>')

function start_slider(){
crossrotateobj=dom? document.getElementById("slidedom") : document.all.slidedom
rotateimages()
}

if (ie||dom)
window.onload=start_slider

</script>


Can I do these two things?? ... suggestions??
thanks,