PDA

View Full Version : Multi-level Effect Menu and Flash



jazzking2001
05-12-2007, 10:05 AM
Well first off i need to say i love your drop down code. I got it from http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex1/blmmenu/index.htm.

I have one small issue with the code. When you open up the drop down and go further into the drop down. It goes below any thing that is flash. http://i23.photobucket.com/albums/b363/jazzking2001/issue.jpg

The suggestion that i have is instead of have to state a px number in the drop down menu size can't you make it automatic. I mean, make the sections in the drop down change its size according to what people write in it. On my site, http://www.neocrisis.com/, at the very top you will see you drop down menu. You will notice that some of the "Cells" just have a letter, so theres a ton of space left open. On the other places you will encounter words that will take up the entire Cell up.

jscheuer1
05-12-2007, 03:23 PM
The width of a drop down is dictated by its widest entry as, it is (I believe) a division or some such block level element. To make them narrower, make all of the entries in a given drop down narrower. About Flash appearing on top:


Follow the detailed information at:

http://www.macromedia.com/cfusion/knowledgebase/index.cfm?id=tn_14201

Or, if this short version (good in most cases) fixes it, so much the better! Add in this language to your object/embed tag:

Add the following parameter to the OBJECT tag:

<param name="wmode" value="transparent">

Add the following attribute to the EMBED tag:

wmode="transparent"

If you are using script to generate the tags (as is frequently done to avoid the 'click to activate' feature in some browsers), the wmode transparent must be passed to the script. This is easily accomplished but, varies depending upon the sort of script one uses. Some scripts do it automatically.

jazzking2001
05-12-2007, 04:45 PM
um
the code utube gives already has that addded

<object width="600" height="500"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/0bTLgHSh05U"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/0bTLgHSh05U" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="600" height="500"></embed></object>

jscheuer1
05-12-2007, 06:21 PM
There are so many things wrong with your page, I am surprised it works at all. In fact, the menu doesn't in IE 7 (drop downs are too far away from the main section so they disappear before you can get over them), Opera (menu appears at the top of the page), FF (menu doesn't do anything).

Try validating your page to an HTML 4.01 DOCTYPE first.

I know validation isn't a big hit with some folks, myself included, but with such a complex page, it is a virtual necessity.

Incidentally, the drop downs in IE 7 at least cover the Flash.

jazzking2001
05-12-2007, 06:29 PM
um hehe
well i don't no coding
i am just guessing 99&#37; of the time