PDA

View Full Version : Favicon not appearing in IE or Safari



Z_Everson
05-11-2007, 07:58 PM
created a favicon at http://tools.dynamicdrive.com/favicon/.

I uploaded the favicon yesterday to my images folder and added the code
<link rel="shortcut icon" href="http://www.margaretandzach.com/Images/favicon.ico" />

to my header.

The favicon appears on Firefox 2.0.03 on my Mac (running OSX 10.4.9), but not on Safari or IE on a PC (I emptied my caches on both).

djr33
05-11-2007, 08:25 PM
Not sure what to tell you on Safari, but IE is known to take some time to process before it starts showing it (something like up to 72 hours). Perhaps Safari will catch up too.

The only other possibility is that the xhtml is causing problems. You probably don't need xhtml. You should stick with html, meaning remove that self-closing slash at the end of the tag.

Twey
05-11-2007, 08:27 PM
IE's support for favicons is unreliable at best. It might show up some time within the next few days... or then again, it might not. I've no experience with Safari and favicons, though.

One thing you might want to try is putting the favicon in the web root named favicon.ico, so that it can be accessed as http://www.margaretandzach.com/favicon.ico. A lot of browsers check here by default, and it may cause the icon to show up in IE and/or Safari.
<link rel="shortcut icon" href="http://www.margaretandzach.com/Images/favicon.ico" />Your website is HTML (MIME type of text/html), so you shouldn't be using XML-like syntax (or XHTML DOCTYPEs).

Z_Everson
05-12-2007, 02:49 AM
Killing Safari's Icon folder fixed the problem there. Adding it to the root folder fixed the problem on IE.

Thanks!