PDA

View Full Version : Image Sizes



ausdrew
04-13-2007, 05:33 AM
1) Script Title: Blending Image Slideshow Script

2) Script URL (on DD): http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex14/image4.htm

3) Describe problem:
hey,
well basicall all my images are the size of small squares......is it possible to make them to my prefered size?? i cant see it anywhere in the script....

also... is it possible to remove the link from the slide......? im fine with the link back to DD is under it but i dont want the images to be able to be clicked...

thanks!!

Drew

tech_support
04-13-2007, 05:38 AM
Replace this:


function gotoshow(){
if (newwindow)
window.open(slidelinks[whichlink])
else
window.location=slidelinks[whichlink]
}

with this:


function gotoshow(){}

codeexploiter
04-13-2007, 06:00 AM
Put the below mentioned code in your <head> section



<script language="JavaScript1.1">
<!--

//*****************************************
// Blending Image Slide Show Script-
// &#169; Dynamic Drive (www.dynamicdrive.com)
// For full source code, visit http://www.dynamicdrive.com/
//*****************************************

//specify interval between slide (in mili seconds)
var slidespeed=3000

//specify images
var slideimages=new Array("image1.gif","image2.gif","image3.gif")

//specify corresponding links
//var slidelinks=new Array("http://www.dynamicdrive.com","http://javascriptkit.com","http://www.geocities.com")

var newwindow=1 //open links in new window? 1=yes, 0=no

var imageholder=new Array()
var ie=document.all
for (i=0;i<slideimages.length;i++){
imageholder[i]=new Image()
imageholder[i].src=slideimages[i]
}

/*function gotoshow(){
if (newwindow)
window.open(slidelinks[whichlink])
else
window.location=slidelinks[whichlink]
}*/

//-->
</script>


Put the below mentioned code whereever you insert the slidshow


<script language="JavaScript1.1">
<!--

//var whichlink=0
var whichimage=0
var blenddelay=(ie)? document.images.slide.filters[0].duration*1000 : 0
function slideit(){
if (!document.images) return
if (ie) document.images.slide.filters[0].apply()
document.images.slide.src=imageholder[whichimage].src
if (ie) document.images.slide.filters[0].play()
//whichlink=whichimage
whichimage=(whichimage<slideimages.length-1)? whichimage+1 : 0
setTimeout("slideit()",slidespeed+blenddelay)
}
slideit()

//-->
</script>

<p align="center"><font face="arial" size="-2">This free script provided by<br>
<a href="http://www.dynamicdrive.com">Dynamic Drive</a></font></p>


The anchor element that shows your first image should be something like the following

<a href="#"><img src="image1.gif" name="slide" border=0 style="filter:blendTrans(duration=3)" width=97 height=100></a>

tech_support
04-13-2007, 06:04 AM
Warning: He might be a spammer.

codeexploiter
04-13-2007, 06:13 AM
Warning: He might be a spammer.
what caused you to think so?

tech_support
04-13-2007, 06:18 AM
He posted a thread on games with a link. (Which I deleted)

ausdrew
04-13-2007, 07:46 AM
hey thanks i got the size correct and all.... and i stopped it from leading to another page...but whenever i hover over the picture it still comes up with the hand...as if to say its still a link.....

tech_support
04-14-2007, 04:47 AM
Just remove the <a.....> tag.