PDA

View Full Version : Lightbox V1 Problem....help please



NairB
03-16-2007, 10:32 PM
1) Script Title: Lightbox V1

2) Script URL (on DD): http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex4/lightbox/index.htm

3) Describe problem: Folks, I have succeeded in my local installation.
However, I cannot make it work on my domain. I have tried various things mentioned here and still no joy. :confused:

I have it in a very basic set up on my domain for you to see... www.yamahabikersforum.com/test.html

My images are in a folder /images

My lightbox files are in a folder /scripts

Any ideas....

Many thanks,

NairB

Bubbletin
03-16-2007, 11:38 PM
You say your lightbox files are in /scripts but in your source code I see:


<script type="text/javascript" src="lightbox.js"></script></a>

Possibly you need to change that to src="scripts/lightbox.js" instead?


1) Script Title: Lightbox V1

2) Script URL (on DD): http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex4/lightbox/index.htm

3) Describe problem: Folks, I have succeeded in my local installation.
However, I cannot make it work on my domain. I have tried various things mentioned here and still no joy. :confused:

I have it in a very basic set up on my domain for you to see... www.yamahabikersforum.com/test.html

My images are in a folder /images

My lightbox files are in a folder /scripts

Any ideas....

Many thanks,

NairB

NairB
03-17-2007, 01:50 AM
Hmmm...

Tried that again Bubbletin but still no joy :(

It's really bugging me now :confused:

-NairB

jscheuer1
03-17-2007, 04:04 AM
This worked here:


<HTML><HEAD><TITLE>New Page</TITLE>
<META http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=windows-1252">
<META content="MSHTML 6.00.6000.16414" name=GENERATOR>
<link rel="stylesheet" href="/scripts/lightbox.css" type="text/css" media="screen" />
<script type="text/javascript" src="/scripts/lightbox.js"></script>
</HEAD>
<BODY>
<a href="images/Sunset.jpg" rel="lightbox" ><img src="images/Sunset_thumb.jpg" /></a>
</BODY></HTML>

However, the close.gif and loading.gif appear to be unavailable, and the path to overlay.png (though correct for Opera and FF is good) is incorrect for IE. To correct these image problems, make sure the images are on the server and use the absolute paths for them wherever (in the script and css) their locations are required.

NairB
03-17-2007, 04:50 AM
Thankyou very much john.

Your help made me try something that works. Instead of having the lightbox files contained within a folder and trying to point to it from the html file, I extracted the files on the root, with, the html file and that worked. :D www.yamahabikersforum.com/test.html

So, is that the answer to this then. Must the files always be with the root html document for this to work. :confused:

Incidently, I had to do this also in my test localhost. ;)

Thanks again.

jscheuer1
03-17-2007, 05:20 AM
No, if you edit the image paths in the script (I think there is just the one for the close.gif in the script) and in the css file to accurately point to the images and use the correct paths to the css and script files on the page(s) that use them, it will work out.

This can be confusing if you are not used to doing this sort of thing on a regular basis. Putting everything in one folder is often then the best choice.