PDA

View Full Version : Multiple live clocks on page....



Darryll
09-16-2004, 11:59 AM
I would like to have several (5) live clocks on my homepage, each displaying the time for a different city.
Does anyone know where I can get the script for this or how to do it.
Thanks for your help.
Regards
Darryll

cr3ative
09-16-2004, 01:16 PM
You can use this script, the line in bold is how many hours you want taken on or off the system time. The script is c/o javascript.internet.com


<!-- TWO STEPS TO INSTALL BASIC CLOCK:

1. Add the onLoad event handler into the BODY tag
2. Copy the coding into the BODY of your HTML document -->

<!-- STEP ONE: Insert the onLoad event handler into your BODY tag -->

<BODY onLoad="clock()">

<!-- STEP TWO: Paste this code into the BODY of your HTML document -->

<!-- Adjust the placement of the clock in the line below -->
<span id="pendule" style="position:absolute;left:300;top:20;"></span>

<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
<!-- Original: Xavier R. (xav@lougaou.com) -->
<!-- Modified: Benjamin Wright, Editor -->
<!-- Web Site: http://www.lougaou.com/ -->

<!-- This script and many more are available free online at -->
<!-- The JavaScript Source!! http://javascript.internet.com -->

<!-- Begin
function clock() {
if (!document.layers && !document.all) return;
var digital = new Date();
var hours = digital.getHours();
var minutes = digital.getMinutes();
var seconds = digital.getSeconds();
var amOrPm = "AM";
if (hours > 11) amOrPm = "PM";
if (hours > 12) hours = hours - 12;
if (hours == 0) hours = 12;
if (minutes <= 9) minutes = "0" + minutes;
if (seconds <= 9) seconds = "0" + seconds;
hours = hours + 1
dispTime = hours + ":" + minutes + ":" + seconds + " " + amOrPm;
if (document.layers) {
document.layers.pendule.document.write(dispTime);
document.layers.pendule.document.close();
}
else
if (document.all)
pendule.innerHTML = dispTime;
setTimeout("clock()", 1000);
}
// End -->
</script>

<!-- Script Size: 1.42 KB -->

Regards,
cr3ative

HopiBuddha
01-29-2009, 11:50 AM
Not trying to sound like an idiot here, but I am fairly new. I found your reply through the forum and am wondering:

How do you make the "five" clocks appear?

I can get the script to work, but only one clock appears. Any advice would be greatful.

Hopibuddha