PDA

View Full Version : Lightbox image viewer 2.0 image loading problems



sweetie_lolz3
08-17-2006, 06:16 PM
1) Script Title: Lightbox image viewer 2.0

2) Script URL (on DD): http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex4/lightbox2/index.htm

3) Describe problem:
Some of my images will not load... I get the loading screen indefinently. I have made sure all the images are the same file type (JPEG). Also, some of the pictures, that are bigger in size than those not loading, are loading just fine. *Shrugs* I'm not sure what else to check. All the pictures seem the same to me & I can't see why there is a difference in loading.

The first image that doesn't load on my Computer is QLIBA_Piping_Plover.jpg (image 8 of 19). Any help would be appretiated. I think I've just looked at this code so long I'm going Buggy-eyed!

This is the address to my page http://www.wadena.ca/Ecotourism/Gallery/index.html

jr_yeo
08-17-2006, 10:29 PM
images from 8 to 19 is not found on
http://wadena.sasktelwebhosting.com/Ecotourism/Gallery/images/Originals/
subdirectory :cool:
i think. please verify :p

sweetie_lolz3
08-18-2006, 05:58 PM
I checked the ftp for the site and it says that it's uploaded correctly. I also checked the paths of the pictures in the page and they seem to be correct... Is there anything else that would cause them to be not found?

I also have changed all the image names to lowercase with no spaces just in case it was a parsing error but that didn't seem to change anything (which wasn't suprising)

jr_yeo
08-18-2006, 07:10 PM
really? :cool: my bad :p just thought m helping :rolleyes:
did u move the images somewhere else? :p
coz the site can't seem to find "images/Originals/QLIBA_Piping_Plover.jpg" image?

sweetie_lolz3
08-18-2006, 07:36 PM
HAH! It actually was an error with the formatting of blanks in image names. Sasktel was renaming the files I uploaded and not updating the links.

When I told FrontPage that it was supposed to automatically change the references to those images -it only changed references to the actual picture not links that linked to the picture! All I had to do was change the links and the names & it worked!

Stupid error. They do always tell you to double check what editors do automatically. *Shrugs*

Anyways, Thanks for your help. It kept me double checking my work which is what eventually found it.

jr_yeo
08-18-2006, 08:06 PM
not quite :cool:
images/Originals/qlibasnowgeese_4.jpg is still error :p
and
images/Originals/qlibasnowgeese_5.jpg is still error :p

Kensai_1
08-19-2006, 09:56 AM
Hi i was try to run lightbox lightbox2.02 image viewer, and it is great script, but i have a one problem.

I have on my page a index2.php and folder html in this html folder i put this lightbox. (css, images, js)

When i go on link OBITEJSKO STABLO -> STABLO -> POGLEDAJ and the script is run, and picture is apear, but it is not show loading.gif and closelabel.gif.

I have check their position in lightbox.js, default is set to images/loading.gif and images/closelabel.gif. I change it to ../images/loading.gif and ../images/closelabel.gif,
and it is not working i was put ../..images/closelabel.gif and it is still not working, and i put it back to images/loading.gif and it is still not working.

I realy dont know what to do.
Regards.

http://www.petar-zulj.iz.hr/index2.php


P.S.This page is on Croatian language but when i finish it soon, it will be also on English.

jr_yeo
08-20-2006, 06:58 AM
When i go on link OBITEJSKO STABLO -> STABLO -> POGLEDAJ and the script is run
link not found :p error msg :p

jscheuer1
08-20-2006, 07:08 AM
I have on my page a index2.php and folder html in this html folder i put this lightbox. (css, images, js)

I have check their position in lightbox.js, default is set to images/loading.gif and images/closelabel.gif. I change it to ../images/loading.gif and ../images/closelabel.gif,
and it is not working i was put ../..images/closelabel.gif and it is still not working, and i put it back to images/loading.gif and it is still not working.

It isn't real clear to me what you've done but, when you move things around like that, it is best to put the absolute path to the images in the script*. What happens with paths that are written in external .js files is that they are read relative to the page's location that is using the script, not to the location of the script.


*Example of an absolute path:


http://www.somedomain.com/html/images/loading.gif

Kensai_1
08-20-2006, 08:45 AM
Thanks for replay so fast.

I write on paper my problem and put it on http://www.petar-zulj.iz.hr/picture.html

On paper at number 1.) I can run picture in lightbox script but i dont get a closelabel.gif and loading.gif

At number 2.) When i copy the index.php in lightbox folder and run index.php from there the closelabel.gif and loading.gif is appear.

Now are the index.php must be inside lightbox folder to run properly or it can be outside lightbox folder like on paper at number 1.)

jr_yeo i dont know why you mean with link not found error msg.

jscheuer1
08-20-2006, 09:21 AM
It can be outside but, the paths to the images that are written in the script should be relative to the page that is using the images or be absolute.

jr_yeo
08-20-2006, 02:28 PM
jr_yeo i dont know why you mean with link not found error msg.
its ok :p